Churros de casa

Churros este un preparat pe baza de aluat oparit, tras prin pos si prajit in ulei. Se pot prepara churros ca desert, sau gustare, acompaniate de sosurile potrivite respectivei posturi. Churros cu sos de ciocolata este un desert traditional Mexican.

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 320 ml apa 
  • 1 lingura ulei de masline 
  • 1/2 lingurita sare 
  • 1 lingurita praf de copt 
  • zahar pudra, dupa gust 
  • ulei pentru prajit

Preparare

  1. Pune apa, uleiul de masline si sarea la fiert intr-o cratita si amesteca din cand in cand. Cand fierbe, ia cratita de pe foc.
  2. Amesteca faina cu praful de copt si adauga-le in cratita cu apa clocotita. Amesteca pana cand obtii un aluat omogen si da-l deoparte sa se raceasca.
  3. Cand aluatul s-a racit, pune-l intr-o seringa de decorat torturile sau intr-un pos, folosind cel mai mare varf in forma de stea.
  4. Incinge uleiul si formeaza churros de 10-15 cm lungime deasupra tigaii cu ulei. Nu pune mai mult de 4-5 churros la prajit simultan.
  5. Dupa ce devin aurii, scoate-le pe un servet de hartie apoi pudreaza-le cu zahar.

Găsiți produsele aici, în pachetele Taste of the World

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*