Enchiladas cu pui

Enchilada este un preparat autentic mexican, foarte picant și aromat. Enchilada înseamnă „acoperit cu sos de ardei iute” și pentru această rețetă mexicanii folosesc nu mai puțin de 4 tipuri de ardei iuti uscati pe care ii rehidratează și formează un sos gros cu care acoperă rulourile de tortilla de porumb umplute cu carne. Enchiladas cu pui este o reteta mexicana aromata si picanta. Exista zeci de variante ale acestei retete.

Ingrediente

Sos de rosii

  • 1 conserva rosii fara piele (de 400 gr)
  • 3 rosii medii bine coapte
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • sare, piper
  • cascaval

Preparare

  1. Tocati ceapa si usturoiul marunt, iar pieptii de pui ii taiati felii mari. Se pun toate la prajit intr-o lingura de ulei, condimentand doar cu sare si piper. Cand carnea de pui e rumena pe ambele parti se scoate din tigaie si se desface fasii subtiri. Ceapa si usturoiul care au ramas in tigaie se arunca.
  2. Sosul: se toaca ceapa si usturoiul marunt si se calesc pana se inmoaie. Se adauga rosiile tocate marunt, iar cele din conserva sfaramate cu furculita. Se lasa pe foc 5 minute, nu trebuie sa scada foarte mult. Se condimenteaza cu sare, piper si 1 lingura din amestecul enchilada.
  3. Fiecare lipie este trecuta prin tigaia cu sos, astfel incat acestea sa fie bine acoperite pe ambele parti cu sos. Carnea de pui este pus la un capatul si rulat. Rulourile sunt asezate inghesuit intr-o tava termorezistenta si turnat restul de sos.
  4. Punem cascaval ras deasupra si punem la cuptor 10 minute la 200C, pana se topeste putin branza.

Găsiți produsele aici, în pachetele Taste of the World

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*