Indian Murgh Makhani

Murgh makhani, numele acestui fel originar din regiunea Punjab, care s-ar traduce prin „butter chicken” sau „pui cu unt”. Combinatie inedita de condimente, ierburi si legume, amestec de arome si gusturi care-ti invaluie innebunitor papilele gustative si-ti incanta mirosul.

Ingrediente

Preparare

1. Mai întâi marinați fileurile de piept de pui tăiate în cuburi mai mari timp de 3-4 ore. Pentru a face acest lucru, amestecați iaurtul, sucul de lămâie, usturoiul tocat, ghimbirul, chili, turmericul și puiul într-un bol.

2. Se toacă ceapa. În 2 dkg de unt și 2 linguri de ulei de măsline prăjiți fiecare parte a puiului la foc mediu timp de 5-6 minute, apoi scoateți și așezați într-o farfurie.

3. În aceeași tigaie cu încă 2 linguri de ulei de măsline se prâjește ceapa la foc mediu, aprox 4-5 minute. Adăugați migdalele, amestecați și lăsați să se înroșească încă 1 minut. Adăugați apă pentru a preveni arsurile aproximativ. 2 dl

4. Adaugați puiul și gătiți sub un capac timp de 10 minute. Se adaugă 1 lingură de garam masala, se toarnă jumătate de litru de cremă și se aduceți la fierbere o dată.Închideți flacăra dedesubt, se amestecă 2 dkg de unt și așteptați să se topească. Apoi se amestecă din nou și se servește. Puteți servi pui cu unt cu orez

Găsiți produsele aici, în pachetele Taste of the World.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*