Pui Pad Thai

Phat Thai a fost inventată în anii ’30 de bucătarii chinezi din Thailanda şi a ajuns mâncarea tradiţională a acestei ţări. Phat Thai are la bază tăiței subţiri din orez, prăjiţi în timp ce sunt amestecaţi la care se adaugă ou, tofu, uneori creveţi, sos de peşte, zahăr, tamarind, oţet, chilli uscat.

Ingrediente

  • 300g de creveți decorticați (sau piept de pui tăiat bucăți)
  • 3 linguri de ulei vegetal
  • 200g tăieței de orez
  • 2 căței de usturoi, pisați
  • 200g tofu
  • 2 ouă
  • 1 cană muguri de soia
  • 1 ardei gras roșu, tăiat felii subțiri
  • 3 fire de ceapă verde, tăiată cubulețe
  • ½ cană de alune tocate
  • 2 lămâi verzi (lime)
  • ½ cană coriandru verde

PENTRU SOS:

  • 2 linguri sos de pește
  • 1 lingură sos de soia mai puțin sărat
  • 5 linguri de zahăr brun
  • 2 linguri vin de orez pentru gătit
  • 1 lingură sos Sriracha (sau mai mult, după gust)

Preparare

1. Se pregătesc tăiețeii de orez după instrucțiunile de pe ambalaj.

2. Se taie tofu și se pune împreună cu uleiul în tigaie la foc mediu. După care se adaugă usturoiul, ardeiul gras și creveții/ bucățile de pui. Creveții se vor găti rapid, în jur de 1-2 minute pe fiecare parte sau până devin roz. Dacă folosiți pui lăsați-l până se gătește.

3.Se dă totul într-o parte a tigăii, iar în partea liberă se mai pune puțin ulei și se adaugă ouăle bătute. În timp ce acestea se coc, se amestecă cu o spatulă.

4.Se adaugă tăiețeii, sosul, mugurii de soia și o parte din alune, apoi se amestecă toate.

5.La final se pune deasupra ceapa verde, restul de alune, coriandrul și lămâile verzi. Se servește imediat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*