Salata Tom Som

Salata de papaya se trage tot din nordul Thailandei, dar acum poate fi întâlnită în restaurantele din toată ţara. Este picantă- uneori chiar foarte picantă, pe gustul localnicilor. Som tam se face din bucăţi de papaya tăiate felii subţiri, la care se adaugă roşii, fasole verde, chilli, lime, sos de peşte.

Ingrediente

  • 130g mango verde
  • 70g morcov
  • 2 catei mici de usturoi
  • 1 ardei iute roșu fără semințe
  • 2 rondele fine de ghimbir fără coajă
  • 2 lingurite de zahar de palmier nerafinat
  • 2 linguri cu varf de arahide coapte
  • 2 linguri de zeama de lime + puțină coajă rasă
  • 2 linguri de sos de peste

Preparare

1. Tăiați mango-ul și morcovul bețișoare foarte subțiri iar bețișoarele de mango se pune în apă cu gheață pentru cinci minute. Nu mai mult pentru ca să duce gustul imediat, dar e importantă pentru ca mango-ul să devină foarte crocant. Strecurați foarte bine mango-ul și începeți pregătirea dressingului.

2. În mojar puneți usturoiul, ghimbirul și ardeiul și piseaza până devin pasta. Apoi adăugați zahărul ras și piseaza cât să se omogenizeze compoziția. Adăugați arahidele coapte și piseaza foarte ușor, cât doar să se spargă puțin. Adăugați creveții deshidratați, piseaza iar foarte ușor, zeama și coaja de lime, sosul de peste.

3.Omogenizează compoziția și adăugați bețișoarele de mango și morcov și aproape te faci ca pisezi. Mai degrabă le presezi puțin și amesteci totul cât să se combine gusturile. Nu va mai fi nevoie de sare pentru ca sosul de peste are deja suficientă sare. Lăsa salata la frigider pentru cel puțin 30 de minute și apoi bucură-te de o porție de Thailanda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*