Supa Ramen

Supa ramen japoneza are 3 mari componente – o supa de carne hranitoare si aromata, taiteii japonezi/noodles si toppingurile. Este o supa foarte hranitoare si deosebit de versatila care suporta o varietate de ingrediente. Trei ingrediente sunt de baza in ramen: supa, oul fiert si noodles. In rest, combinatiile tin de imaginatie, zona geografica si pofta.

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingurita de ghimbir (ras)
  • 30 g ciuperci shiitake (uscat)
  • 0,25 dkg file de piept de pui
  • 1 l stoc de pui (2 cuburi de supă)
  • 4 linguri de sos de soia
  • 1 linguriță zahăr
  • 20 de dkg de paste (taitei instant sau taitei de orez)
  • 2 cepe de primăvară
  • 2 oua

Preparare

  1. Înmuiați ciupercile în 1 l de apă călduță până la moale (aproximativ 1 oră)
  2. Încălziți uleiul într-o tigaie la foc mic. Se adaugă căței de usturoi ras și ghimbirul ras. Se amestecă și se agită 4-5 minute.
  3. Pune 1l de apă pentru baza într-o cratiță și adaugă cele 2 cuburi de supă. Amestecați cuburile cu grijă. Dacă vă simțiți foarte puternic, diluați-l cu puțin mai multă apă.
  4. Tăiați ciupercile în fâșii și pieptul de pui în bucăți mai mici și adăugați la supă. Aduceți la fiert și gătiți. (Dacă partea superioară a ciorbei noastre este foarte confuză și spumoasă, îndepărtați spuma cu o lingură.)
  5. Fierbeți apă într-un alt bol, adăugați tăieței, gătiți timp de 2 minute, apoi strecurați și clătiți cu apă rece. Să o lăsăm deoparte. Puneți cele 2 ouă în apă clocotită și lăsați 7 minute, tăiați-le pe jumătate și lăsați deoparte și acest lucru.
  6. Adăugați sosul de soia și zahărul în supa dvs. (gustați-l și dacă simțiți că sosul de soia este foarte puternic, adăugați puțin mai mult zahăr).
  7. Puneți tăiețeii într-un bol și adaugați supa noastră. Se servește cu ceapă de primăvară și garnisit cu o jumătate de ou fiert.

Găsiți produsele aici, în pachetele Taste of the World.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*