Supa Tom Kha Gai

Tom Kha Gai este o supă de pui (Gai) gătit (Tom) în lapte de cocos în care au fiert în prealabil galangal (Kha), lemongrass şi frunze de kaffir lime. Galangalul este o plantă din familia ghimbirului (foarte asemănător la gust cu acesta, dar cu o aromă mai apropiată de a piperului). În reţeta de Tom Kha Gai, puteţi substitui galangalul cu ghimbirul, obţinând un rezultat la fel de gustos.

Ingrediente

  • 400 grame de piept de pui
  • două beţe de lemongrass (sau două lime)
  • 3 cutii de lapte de cocos
  • 2 linguri de sos de peşte
  • un pumn de roşii cherry (sau 2 roşii obişnuite mai mici, coapte bine)
  • câteva frunze de kaffir lime
  • o legătură de ceapă verde subţire (sau 3 cepe mici)
  • 10 ciuperci proaspete
  • 4 bucăţi decojite de ghimbir
  • ardei iute (după gust)
  • o lingură de pastă red curry sau pastă de lemongrass.

Preparare

1. Se fierbe pieptul de pui în 1,5 litri de apă, se adaugă puţină sare, o tijă de lemongrass, crestată uşor cu un cuţit pentru a elibera aromă, 2 căţei de usturoi, 3-4 frunze de kaffir şi o bucată de ghimbir, tăiată în două. Dacă nu există lemongrass, se pune în cratiţă o jumătate de lime, tăiată bucăţi.

2. După ce fierbe carnea, se scoate din cratiţă şi se taie cubuleţe. Se scot şi legumele iar supa este păstrată.

3.În altă oală se pune la fiert o cutie cu lapte de cocos. Când dă în clocot, se adaugă cubuleţele de pui, bucăţile ghimbir şi a doua tijă de lemongrass, tăiată în bucăţi mari. Se lasă la fiert încă 2-3 minute.

4. Se adaugă apoi şi conţinutul celorlalte două cutii de lapte de cocos, supa din prima oală ciupercile tăiate jumătăţi, jumătate dintr-un ardei iute (tăiat fâşii), două linguri de sos de peşte şi ceapă (tăiată în bucăţi de câte 3 cm lungime). La sfârşit se pun şi frunzele de kaffir lime.

5. Dacă nu aveţi lemongrass, stoarceţi în supă sucul de la o lime, sau chiar două, în funcţie de gustul fiecăruia. Se mai lasă la fiert 5-6 minute şi gata! Rezultatul obţinut trebuie să fie o supă acrişoară şi picantă şi să aibă aromă de lapte de cocos şi lămâie.

6. La final, se poate adăuga o lingură de pastă de red curry, pentru culoare, sau o lingură de pastă de lemongrass.

Găsiți produsele aici, în pachetele Taste of the World.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*