SUPA TOM YUM

Tom yum este o supă transparentă, foarte acră și iute. Este preparată cu lemongrass, galangal și frunze de lime, alături de carne sau pește la alegere, deși pot fi folosite și ciuperci. Felul de mâncare este aromat cu sos de pește, suc de lime și ardei iuți. 

Ingrediente

  • 400g creveti sau 2-3 pulpe de pui fara piele, dezosate si taiate in bucati de 3-4cm
  • 10-12 ciuperci taiate in felii subtiri
  • 6-8 rosii cherry, taiate in doua
  • 3-4 fire de lemongrass doar partea alba
  • 4-5 limes coaja
  • 4-5 felii de ghimbir
  • 3-4 linguri de sos de peste
  • zeama de la 3-4 limes
  • 2-3 ardei iuti
  • 1-2 lingurite de pasta de chili
  • 4-5 fire de coriandru
  • 3-4 fire de ceapa verde, taiate in diagonala in bucati de 2-3cm
  • 2 litri de apa

Preparare

1. Puneti apa la fiert intr-o oala medie sau intr-un wok

2. Zdrobiti lemongrass-ul cu dosul cutitului si rupeti frunzele de kaffir lime si apoi adaugati-le in apa clocotita alaturi de feliile de ghimbir si lasati sa fiarba cca 10 min- strecurati lichidul infuzat si adaugati ciupercile si rosiile cherry

3. Lasati sa fiarba cca 5 min, dupa care adaugati si crevetii, apoi opriti focul (crevetii sunt gata foarte repede, ei se gatesc chiar si dupa ce ati stins focul) si adaugati sosul de peste, zeama de lime si pasta de chili (amestecata cu putin ulei, daca e prea uscata), regland cantitatile dupa gust.

4. Adaugati firele de coriandru si ceapa verde si serviti fierbinte, alaturi de cativa ardei iuti si de niste felii de lime

Găsiți produsele aici, în pachetele Taste of the World.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*